top of page

Automatizare KNX - GIRA

Principiul de funcționare a unei instalații KNX este destul de simplu: o colecție de dispozitive care dețin fiecare câte o logică locală comunică între ele prin intermediul unor telegrame definite de standardul KNX, aceste telegrame fiind transmise prin fir sau chiar prin radio.



Unele dispozitive au rol de senzori (de exemplu o serie de butoane pe perete pe post de întrerupătoare sau o stație meteo pe acoperiş), iar altele au rol de execuție (de exemplu o serie de comutatoare care aprind sau sting efectiv un bec).


Produse KNX


Gira Homeserver 4 controlează întregul sistem de automatizare KNX din casă şi conectează sistemul la reţeaua locală de calculatoare şi la internet prin intermediul protocolului IP. Acest lucru face posibil ca indiferent de locaţia în care te afli şi cu o varietate mare de dispozitive, poţi accesa toate funcţiile inteligente ale tehnologiei casei şi deasemenea poţi integra multe alte tehnologii în controlul locuinţei cum ar fi sistemul de videointerfonie, sistemul de supraveghere video şi sistemul de redare al muzicii.

Gira Homeserver 4 oferă un nivel ridicat de flexibilitate deoarece poate fi accesat de pe o gamă variată de dispozitive de operare. Diferite tehnologii pot fi integrate în interfaţa grafică de control a locuinţei prin intermediul protocolului IP.


Acţionarea funcţiilor KNX


Fie prin push button sensor 3, unităţile de control centrale, fie prin iPhone sau laptop, Gira oferă o gama largă de dispozitive şi aplicaţii pentru acţionarea unei game complete de funcţii prin intermediul sistemului KNX.



Controlul manual al luminii


Închiderea tuturor funcţiilor dintr-o cameră prin apăsarea unui buton sau închiderea luminii în toată casa sau în grădină - KNX permite scenarii complexe de control ale luminii.



Controlul automat al luminii


Întrerupătoarele automate şi senzorii de prezenţă servesc pentru monitorizarea prezenţei, având ca principal avantaj reducerea consumul de energie. Când detectează mişcare, lumina se aprinde şi o acţiune, precum alarma, poate fi declanşată prin sistemul KNX.



Controlul jaluzelelor


Controlul automat cu ajutorul programelor orare, pentru ridicarea sau lăsarea rulourilor şi simularea prezenţei atunci când eşti în vacanţă. Senzorii conectaţi au importante funcţii de protecţie aici.



Controlul climei şi încălzirii


Bine gândite, sistemele pentru clădiri inteligente sunt convenabile şi economisesc energie. Un potenţial foarte mare în acest domeniu îl reprezintă controlul sistemelor de climatizare şi încălzire.



Info Display 2


KNX Info Display 2 afişează, pe lângă oră şi dată, mesaje de alarmă, valori măsurate şi starea dispozitivelor si contactelor integrate în sistemul Gira KNX.



Staţia meteo


Prin sistemul Gira KNX, Gira oferă diverse produse care analizează şi evaluează datele despre vreme şi apoi acestea transmit către dispozitivele de acţionare din tabloul electric. În pasul următor, acestea execută comanda de acţionare a jaluzelele, rulourile şi motorul de operare al ferestrelor funcţie de condiţiile vremii.



Module de intrare şi dispozitive de comandă


Modulele de intrare şi dispozitivele de comandă sunt pentru integrarea senzorilor convenţionali în KNX. Atât întrerupatoarele convenţionale cât şi butoanele, precum şi senzori digitali sau analogici pot fi conectaţi la sistemul KNX. Modulele de intrare Gira KNX şi interfeţele pentru butoane sunt disponibile pentru montajul încastrat şi în tabloul electric.



Actuatoare


Acestea transformă comenzile primite de la senzori, întrerupătoare automate, alarme, în acţiuni şi formează interfaţa dintre sistemul KNX şi consumatorii electrici.





Unităţi de alimentare


În plus faţă de gama largă de unităţi de alimentare pentru diverse aplicatii, Gira oferă dispozitive şi interfeţe de comunicaţie şi transfer de date, precum şi pentru conectarea reţelei IP cu diferite protocoale din cadrul sistemului.



61 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page