Caută
  • Adrian Duțu

Cazane în condensaţie pe combustibil gazos

Actualizată în: 26 Dec. 2017

Cazanele în condensație pe combustibil gazos oferă cea mai bună utilizare a energiei cu un consum economic.
În tehnica condensației nu este folosită doar căldura rezultată din arderea combustibilului ci și căldura latentă, care rămâne neutilizată în sistemele de încălzire convenționale. Cazanele în condensaţie utilizează aproape integral căldura conținută în gazele de evacuare și o convertesc în energie termică suplimentară. Pentru aceasta, cazanele în condensaţie Viessmann sunt echipate cu schimbătoare de căldură Inox–Radial din oțel inoxidabil de înaltă calitate, care răcesc gazele de evacuare înainte de a fi dirijate la coşul de evacuare până în momentul în care vaporii de apă conținuţi în acestea condensează și transferă căldura suplimentară câștigată astfel în sistemul de încălzire.


Încălzire eficientă cu gaz datorită tehnicii în condensație


Tehnică în condensație nu folosește doar căldura gazelor rezultate în urmă arderii combustibilului, ci și căldura latentă a vaporilor de apă conținuți de acestea.  


Cazanele în condensație au capacitatea de a prelua aproape în întregime căldura din gazele arse și a o transforma în energie termică. Ele sunt echipate cu schimbătoare de căldură eficiente care au rolul de a provoca condensarea vaporilor de apă conținuți în gazele arse și a prelua suplimentar si căldura conținută în aceștia înainte a fi evacuată prin coșul de fum.


Încălzirea cu gaz – economică și ecologică

Prin intermediul acestei tehnici, centralele Viessmann în condensație au capacitatea de a transforma până la 98% din energia combustibilului în energie utilă.  Un sistem de încălzire în condensație pe gaz funcționează deosebit de economic, protejând deopotrivă banii dumneavostră cât și mediul înconjurător.Arzătorul radiant pe gaz MatriX


Arzătorul MatriX reprezintă un moment de referință al tehnicii de încălzire Viessmann. Structura din oţel inoxidabil conferă arzatorului MatriX o durată lungă de viață, generând o ardere avansată a gazului, cu o eficiență deosebită și emisii reduse de noxe.


8 afișare0 comentariu
  • Facebook - Black Circle

MicroProiect - Instal

microproiect@gmail.com

© 2018