top of page

Soluții rapide pentru case inteligente

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a lansat pe piața din România o soluție preconfigurată dedicată sectorului rezidențial, bazată pe controlul consumului de energie prin intermediul standardului KNX, cu scopul de a transforma orice locuință într-o casă inteligentă.

Această soluție asigură un nivel înalt de confort, datorită operării optime și extrem de facile a tuturor funcțiilor clădirii, și permite, în același timp, economii considerabile la consumul de energie și, implicit, la facturile de electricitate. Soluția preconfigurată KNX este aplicabilă apartamentelor de trei-patru camere și caselor cu maximum patru camere, fie noi, fie supuse unor lucrări de renovare. În cazul unor proiecte mai complexe, aceasta poate fi ușor extinsă, potrivit nevoilor specifice ale fiecărui client.

Schneider Electric își dorește să vină în întâmpinarea nevoilor mereu în schimbare ale clienților săi din sectorul rezidențial, oferindu-le o soluție accesibilă, practică și eficientă pentru un management optim al tuturor funcțiilor din locuințele lor. De asemenea, utilizatorii beneficiază de un grad ridicat de flexibilitate, putând efectua cu ușurință modificări asupra acestor funcții oricând doresc.


Principalele funcții ale soluției preconfigurate KNX oferite de Schneider Electric sunt: – controlul de la distanță prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone sau tabletă; – pornirea și oprirea consumatorilor (iluminat, aparatură electrocasnică); – controlul jaluzelelor; – controlul temperaturii; – setarea unor scenarii pentru programarea consumului de energie în funcție de anumite situații zilnice (spre exemplu, „Plecare de acasă”, „Sosire acasă”, „Privit la televizor”, „Panică” etc.); – integrarea sau interconectarea cu sistemul de alarmă.



Soluția este flexibilă, permițând efectuarea unor schimbări de funcționalități cu modificări minime. Spre exemplu, pot fi adăugate funcții tip cap-scară, cruce, iar scenariile pot fi realizate fără modificarea cablării, ci doar a funcțiilor implementate în aparate. De asemenea, poate fi integrat controlul aparaturii audio-video sau al celei de aer condiționat, iar adăugarea unui senzor de mișcare, spre exemplu, implică doar prelungirea cablului de la cel mai apropiat aparat KNX. Un alt avantaj major pe care îl prezintă această soluție preconfigurată constă în faptul că proiectul este clar și simplu de realizat, fără riscuri de greșeli la cablare, astfel că este foarte ușor de instalat de către un electrician autorizat.

KNX a devenit un standard european și internațional de automatizări de clădiri, fiind utilizat cu precădere în țări precum Germania, Olanda, Anglia, Austria și statele nordice. Combinând toate funcțiile clădirii într-un sistem inteligent, KNX reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de energie.

52 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page